Novinky Září/Říjen 2012

05.11.2012 10:06

Nejdřív se omlouvám za dlouhou pauzu v aktualizaci,ale práce bylo nad hlavu,takže jsem nestíhala.A jaké jsou tedy novinky:

S Džasem je to jako na houpačce - jednou přibere, za týden zase shodí. V půlce září bylo vidět, že ho trápí zuby, začal žmolkovat a nechtěl žrát. Tak přišla na řadu zubařka, která ho prohlídla, zuby po tuhém boji (i po sedaci jak pro chladase Džas neustále bojoval a tím, že se mu nemůže dát rozvěrák,tak to byla pěkná fuška) orašplovala a pospravovala co se dalo. Džas teda začal lépe žrát jádro, ale se senem je to pořád špatné, občas žmolkuje, občas dobrý. Takže jsme mu to ulehčila a snažím se mu co nejvíce pomoct a koupila jsme mu senné granule, tak uvidíme co se bude dít. Jinak Džas tráví den ve výběhu nebo na pastvině a chodíme se projít na ruce po okolí a to se mu náramně líbí. Je to moje zlatíčko, energie má dost, tak ještě aby i pěkně přibral a budu spokojená.

No a co mlaďoch. Tomu skončili flákací dny a začala jsem s ním  pomaličku pracovat. Dostal udidlo, uzdečku, postupně jsme přešli z gumového gurtu na normální a teď už lonžujeme i s chambonem. Džaho je naprosto skvělý, rychle se učí a chápe, je to velmi vnímavý a inteligentní hřebeček.Oplácí mi ve velkém svou záchranu, ta se rozhodně vyplatila. Očko mu problém při práci neděla, nechám ho pěkně si nejdřív prohlédnout daný prostor a pak je vše v klidu a pohodě. Nohy jsou taky v pořádku, nálevky jsou menší a při práci zatím nevadí,tak uvidíme co bude dál, ale klepu na dřevo, snad to bude OK.

Včera mě moc mile navíc Džaho překvapil. Mlaďoch dostal poprvé sedlo a byl skvělý - prohlídl si ho, pochodil s ním v boxu a tak sjme ho vzala na lonž do haly. Tam si dvakrát poskočil a pak chodil jak starý mazák - krok, klus, přechody. Zatím bez chambonu, ale i tak si dokáže natáhnout krk a nos pěkně dopředu dolů, což je moc prima. Takže se juž nemůžu dočkat, až si na něj sednu. ALe spěchat na něj nebudu, až bude připravený se sedlem, tak se obsedne.

Tak doufám, že vše půjde dobře a další novinky budou následovat...a snad i fotky :-)